Karpaten Meat Group speaker invitat la RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum
Pentru al 4-lea an consecutiv, RALF – Romanian Agriculture Leadership Forum a reunit weekendul trecut la București reprezentanții marilor ferme din România, alături de lideri din agricultură și fermieri invitați din Europa, America și Asia, în cea mai amplă ediție de până acum. RALF este un eveniment dedicat marilor fermieri și liderilor din agricultură, care prezintă bune practici, modele de business, exemple de succes și studii de caz din agricultura românească și internațională.
Alături de cei peste 300 de fermierii români din toate regiunile țării au fost prezenți și exponenți ai agriculturii din Olanda, Germania, Canada, Marea Britanie, Estonia, Lituania. Forumul Internațional al Marilor Fermieri prezintă reușitele recente din agricultura românească și internațională. În cadrul formului s-au prezintat bune practici, modele de business, exemple de succes şi studii de caz din agricultura românească şi internațională. În ediția de anul acesta la RALF, s-a vorbit despre inovație și exemple de bună practică din toată lumea.
Printre speakerii evenimentului, alături de mari fermieri, s-a aflat și Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European şi Mihail Dumitru, director general adjunct al Direcției Generale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene.
Karpaten Meat Group a fost onorată să alăture la cea de-a patra ediție a acestui forum în calitate de speaker invitat. Alături de cei mai mari dezvoltatori ai agriculturii românești a prezentat startul dezvoltării bovinelor Angus în România, modelul de business de succes practicat ș promovat. Un punct central al prezentării a fost trasarea direcțiilor de dezvoltare a cărnii de vită de calitate atât pentru România cât și la export precum și importanța consumului de alimente locale, produse naturale care respectă standardele de calitate internaționale.
O tema recurentă a discuțiilor pentru care milităm și noi este nevoia de o susținere consistentă a fermelor zootehnice pentru a deveni competitivi pe piață, în raport cu fermele din restul Europei. O temă importantă dezbătută au fost soluțiile pentru a ieși din această paradigmă în care România este doar un exportator de materii prime și importator masiv de produse agroalimentare. Acest deficit al balanței comerciale, trebuie corectat rapid pentru ca fermierii români să poată să își exploateze la maxim potențialul agricol.