fbpx

Angus – de la concept la produsul finit

Consumul responsabil și informat de alimente nu este doar o dorință a producătorilor, ci și o tendință observată în rândul tinerei generații, pentru care este important să știe calitatea produselor pe care le consumă precum și trasabilitatea acestora.

 

Răspunsul la această nouă solicitare este simplu: ANGUS!

 

Karpaten Meat a dezvoltat pe pășunile din Transilvania un sistem de creștere de bovine de carne rasa Angus și și-a luat angajamentul de a produce carne de vită de calitate în armonie cu natura.

 

Din 2008 de la prima ferma înființată pe Valea Hârtibaciului a dezvoltate în paralel atât ferma propriei cât și un sistem de parteneriat cu fermierii de pe întregul teritoriu al României.  Astfel s-a dezvoltat o rețea cu peste 60,000 de mii de capete de bovine Angus înscrise în registru genealogic care susțin o agricultură puternică și ocrotitoare a mediului înconjurător. În prezent în fermele proprii s-a ajuns la un număr de peste 9000 de capete în toate sistemele de producție. Odată cu dezvoltarea fermelor s-a dezvoltat întreagă structură de activități conexe: pregătire personal, agricultură, management al fermelor, logistică, procesare și comercializare.

 

Pentru a putea fi mereu la curent cu cele mai bune practici și cele mai eficiente soluții de management, echipa Karpaten Meat se informează, păstrează contactul cu cei mai buni profesioniști din domeniu și participă la training-uri specializate implementând know-how-ul dobândit în fermele partenere.

 

Totodată recunoașterea și premierea produselor autohtone reprezintă o oportunitate majoră pentru țara noastră, punând România pe harta producătorilor de calitate și promovând internațional brandul Angus din Transilvania – o carne de vită produsă în Europa, pentru Europa.

 

Din poziția unui producător local al unui produs de înaltă calitate, dorința noastră principală este să contribuim la crearea unei culturi gastronomice în ceea ce privește carnea de vită în România și să facilităm accesul consumatorilor la aceste produse locale, 100% naturale, obținute printr-un proces pe deplin controlat și cu trasabilitate completă.