fbpx

Avantajele unei afaceri cu bovine Aberdeen Angus

Avantajele fermierilor români sunt în primul rând resursele naturale pe care le deține această țară.

 

Anumite rase de carne se pretează foarte bine pentru creșterea în sistem extensiv pe pășune, sistem vacă alăptantă și anume după fătare vițelul rămâne la mamă până la vârsta de 8 – 10 luni și numai după aceea este înțărcat. În acest interval bovinele sunt ținute afară pe pășune, ele furajându-se cu iarba de pășune și cu laptele mamei fără alte suplimente, reducând dependența de piața furajelor.

 

Un alt avantaj pentru fermierii români este reprezentat de oportunitățile prezente într-o piață ce are încă potențial de creștere dar acum are și programe de susținere variate, destinate pentru fermele Aberdeen Angus. Dacă în urmă cu 10 ani acest tip de afacere abia începea în România și posibilitățile erau restrânse, acum rasa Angus și-a dovedit atât adaptabilitatea ridicată la condițiile de mediu, cât și gradul înalt de rentabilitate financiară, datorată unui management eficient.

 

O afacere de succes cu bovine Angus începe de la o genetică de top iar de-a lungul întregului proces de producție se urmărește valorificarea acesteia, prin toate etapele – de la modul de îngrijire al bovinelor, la hrănirea și creșterea lor, la dotările tehnice de pe teren. Fermele de bovine Angus au acum toate pârghiile necesare pentru a achiziționa exemplare valoroase (prin programe ca cel de creditare Agricover sau cel de rezervare a gestantelor) dar mai ales se pot focusa pe îmbunătățirea rasei în efectivele deținute și pot apela la diverse programe prezente în piață (programul de leasing tauri) pentru a crește treptat eficiența afacerii deținute.

 

Alătură-te celei mai mari rețele de Angus și devino partenerul nostru. Genetica de top Angus se dezvoltă împreună cu Karpaten Meat.