fbpx

RECOMANDĂRI PENTRU MENȚINEREA UNUI EFECTIV SĂNĂTOS

Comparativ cu alte tipuri de ferme, recomandările pentru bovinele Angus sunt minimale și ușor de urmărit. Pentru a le aplica, fiecare fermier trebuie să păstreze o relație apropiată cu medicul veterinar care îngrijește bovinele și să dezvolte un program strategic de control, conform legislației în vigoare și în concordanță cu programul medicului veterinar din circa arondată.

 

Acordați o atenție deosebită vițeilor. Cu cât se respectă mai bine un plan de vaccinare, cu atât șansele ca animalul să crească sănătos și să aibă un ritm ridicat de creștere sunt mai mari. Junincile și vacile gestante au și ele nevoie de o atenție sporită, pentru a reduce incidența bolilor în primele săptămâni de viață ale vițelului.

 

În cele din urmă, după ce se asigură vaccinarea efectivelor, o măsură de protecție constantă care trebuie realizată este deparazitarea bovinelor adulte, în fiecare primăvară și toamnă.

 

Poți găsi aici toate acțiunile recomandate pentru fiecare etapă de viață a bovinelor.

 

Deși aceste tratamente sunt un protocol clar stabilit și fix pentru orice efectiv, acestea sunt extrem de importante pentru a asigura sănătatea bovinelor si cele mai bune condiții pentru reproducerea acestora, in vederea obținerii unor produși valoroși.

 

Noi am dat startul business-ului cu bovine de carne ANGUS în România.  Alătură-te celei mai mari rețele de Angus și devino partenerul nostru.  Genetica de top Angus se dezvoltă împreună cu Karpaten Meat.