fbpx

Prima jumătate a anului 2018 în acțiuni și realizări

Ne aflăm deja la mijlocul anului și planurile de dezvoltare a sectorului în care activăm sunt tot mai ambițioase. Având la bază avântul cu care acest tip de afacere s-a dezvoltat în România, viitorul acestui business se bazează pe realizările și programele create de cei cu experiență în domeniu și pe lunga listă de beneficii disponibile actualilor novici crescători de bovine Angus.

Este așadar un moment bun să trasăm și noi o linie mediană imaginară în planul de activitate, să însumăm proiectele care au prins formă în aceste luni ale anului, și să ne îndreptăm atenția spre sezonul următor.

 

Programe de parteneriat

Printre principalele obiective ale Karpaten Meat Group a fost încă din primul an, construirea unei rețele de producători, la nivelul întregii țări. În acest scop au fost construite programele de parteneriat. De-alungul celor 10 ani de activitate, fermierii parteneri s-au bucurat de promisiunea Karpaten Meat Group de a achiziționa vițeii produși, în conformitate cu condițiile contractuale, având astfel o piață de desfacere asigurată.

 

Programe noi

Pe parcursul dezvoltării sectorului cu bovine Angus în țară, cerințele unui bun management într-o fermă sunt indispensabile iar nevoile de susținere a fermierilor au devenit tot mai variate, dezvoltându-se astfel beneficii tot mai complexe. Pe lângă primul avantaj major al programului de parteneriat, fermierii parteneri au sprijinul nostru în toate etapele. Reprezentanții KMG pot realiza o vizită în ferma partenerului înainte sau după livrarea bovinelor către client, în funcție de doleanțe. De asemenea oferim materiale cu informații despre furajare, managementul cirezii Angus, cu informații despre acțiunile sanitar veterinare obligatorii și acțiuni suplimentare recomandate și nu în ultimul rând, despre dotările tehnice necesare unei bunei organizări în fermă.

 

O serie de alte programe au fost lansate anul acesta și asigură, de asemenea, sprijinirea fermierilor interesați de convertirea exploatațiilor în ferme dedicate creșterii bovinelor de carne Angus sau a novicilor în domeniu. Așa a luat naștere programul de leasing pentru achiziționarea taurilor, programul de finanțare Agricover, programul de rezervare a gestantelor și cel de achiziție a reformelor.

 

Achiziție

Pe parcursul acestor prime luni, am întâmpinat și greutăți. Provocările din sistemul de achiziție de exemplu au îngreunat activitatea însă am reușit să depășim limitările și sperăm că problemele pe care le-am întâmpinat să nu mai reprezinte pe viitor un obstacol.

 

Import

Cifrele lunilor trecute sunt îmbucurătoare și în ceea ce privește numărul de importuri realizate de Karpaten Meat Group. Suma bovinelor aduse în țară prin acest a crescut în lunile ce au trecut de la începerea anului, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Acesta este un semn pozitiv, că piața din România este pregătită să asimileze mai multe animale, că tot mai mulți fermieri au înțeles beneficiile deținerii unei afaceri cu bovine Angus și investesc în dezvoltarea acestei rase pe teritoriul autohton.

 

Evenimente

Pentru a fi prezent în piață și a păstra o relație apropiată cu partenerii noștri, am fost prezenți la  evenimentele de profil organizate până acum în țară (târgurile de la Cluj, Fundulea) dar și în afara teritoriului (în Bulgaria). De asemenea am participat la conferințe destinate fermierilor români și chiar am organizat un eveniment major, dedicat partenerilor noștri. În cadrul întâlnirii s-a dezbătut direcția acestui sector și am prezentat viziunea noastră pe următorul an de activitate. Ca întotdeauna, porțile fermei noastre sunt deschise celor ce doresc să înțeleagă mai bine modul de funcționare a acesteia și să vadă pas cu pas procesul, pentru o mai bună viziune asupra acestui domeniu de activitate. Ca dovadă a interesului crescut vine și numărul ridicat de vizite primite, atât din țară, cât și externe. Mai mult de 10 vizite din țări precum Elveția, Canada, Olanda, Franța, Belgia, Bulgaria sau Danemarca  au avut loc la fermele noastre din Marpod și din apropiere.

 

HR

În plan administrativ, strategia este: învățăm, ne mărim echipa și devenim mai buni în ceea ce facem. Una din schimbările care au adus un mare impact pozitiv în modul de organizare al firmei a fost extinderea echipei de zootehnie și relaționare cu partenerii.

 

Viziune

Un prim pas care trebuie făcut în dezvoltarea viitoare este extinderea unor centre de producție care să contribuie la creșterea atât volumetrică, cât și calitativă. Ne dorim să reușim în continuare să anticipăm și să întâmpinăm cerințele de dezvoltare a partenerilor noștri iar alături de aceștia să ducem mai departe sectorul zootehnic în țară.